EmmaHansson

Alla inlägg under november 2010

Av Emma Hansson - 18 november 2010 18:28

  Hejhej!

Idag har det varit skola då. Och på svenskan så har vi skrivit referat. Eller det gjorde vi igår också. Jag HATAR referat!! Det ska vara så petigt och jaa, jag hatar de. Och vår lärare är så petig med allt! men vi ska inte ha henne nästa termin. Yeeeyy, haha nä men jag är faktiskt skönt att byta. Vi ska ha vår samhällskunskapslärare, hon är ung och bra, haha. Undra hur hon är i svenska? Hmm... Aja iaf så slutade vi två, eller jag slutade klockan två, för jag har ju inte inviduellt val eller vad det heter hihi.

 

Jag kom hem tjugo över två. Satte mig vid TV:n och bara slappade tills klockan blev tre. sedan satte jag mig vid datorn och övade på mediekunskapen, det håller jag på med fortfarande, hehe. Och medans jag gör de så lyssnar jag på " The Swan Princess - Far Longer Than Forever (swedish)".

Haha jag älskar den låten. Och filmen. Hahaha, svanprinsessan in my heart. Nä men jag tycker den är bra OK?. Liksom " För längre än för alltid ". Det är ju bättre att der är längre än för alltid, eller hur?

Om man då t.ex är ledsen är det bättre att vara ledsen länge en för alltid/evigt, eller hur? Nej men det kanske var dåligt förklarat, men ni fattar nog, höhö.

 

Nae nu MÅSTE jag plugga vidare. Vi har provet på tisdag, och kan knappt någonting. Ha det bra.

 

P.S i morgon så slutar vi klockan två och klockan halv tre så ska jag och 6 stycken till tjejer kolla på bio. "Harry Potter och dödsrelikerna". Jaaa!! Jag har längtas sååå. haha bara för att jag gillar Harry Potter filmerna.

 

Här är låten på svanprinsessan "för längre än för alltid".

Av Emma Hansson - 15 november 2010 19:53


Mamma och jag köpte "Marabou vinter vit" i lördags. Jag var skitglad för jag trodde den skulle vara skitgod. Men när vi satte oss på kvällen sedan och skulle smaka denna goda bit så var den inte god. Den smakade ju som en vanlig blockchoklad typ. Nej, jag tyckte den inte alls var god. Vi får baka med den i stället. Så jag rekommenderar den inte. Ni kanske tycker den är skitgod, men inte jag. Hahah.

  

Det är jättemånga marabou godissaker som jag inte smakat. haha kom inte på vad jag skulle säga vad det är, men marabou kakor. Nä skit samma ni fattar!

  

  

Jag har bara smakat marabou (tror jag)   :

  •  vintervit
  • mjölkchoklad
  • Schwiezer nöt
  • Sommar
  • digestive

 

 Hehe tog en bild på den innan jag smakade på den.

 


Av Emma Hansson - 15 november 2010 19:45

Juste jag drack ju glögg och åt pepparkakor i torsdags, tog kort på de också, haha. Snart är julen här.


  

Av Emma Hansson - 15 november 2010 17:16

Jahapp, idag var det måndag igen. Och första lektionen var det simhallen. Alla sa verkligen " NEEEJ" hahah. Ingen ville ha de.

Men vi störtade varandra så det gick bra. Tack hönni!   ♥

 

Vi smmade bara i en halvtimm, sedan var vi klara. haha jag Angelcia och Jessika sparkade varandra några gånger, haha, men det var ju inte meningen.

 

Nu måste jag sitta och plugga in till mediekunskapsprovet. Det handlar typ om massmedier m.m Det är väl kul, men jobbigt att plugga in, höhö.

 

Juste jag ska sätta mig och kolla på "The Goonies" sen. Den är jättebra. Tittade på den när jag var liten.

 

Jag kanske hinner med något snabbt inlägg senare. Så hej så länge!''

 

Bilder på filmen "The Goonies". (tagna från google).

Av Emma Hansson - 14 november 2010 16:55

Hejhej!

Vad har man gjort idag? Hmm. jag vet inte. Jag har inte gjort ett skit typ. Eller joo, jag har suttit och pluggat, kollat på film, och deppat för att vi ska till simhallen i morgon med klassen. Jag är jättetrött idag. Gick upp kvart över elva.

 

Jag har inte så mycket att berätta. Ska fortsätta plugga på eng-glosorna, plugga på mediekunskapsprovet, läsa min bok till svenskan och jaa kolla på någon film. Jag längtar inte alls till i morgon.

 

Hej då! trevlig söndag.

 

 

Av Emma Hansson - 13 november 2010 15:09


Här kommer lite bilder på en ekorre som jag tog idag. Jag tror det är en han. Hehe jag tyckte jag såg en liten ..... Ja hehe. Han var iaf sjuktsöt. Han bor någonstans nära vår tomt. Det är en som har bott i våran fågelhålk.



                

Av Emma Hansson - 13 november 2010 09:24

God morgon!

Idag är det lördag och ska gå i skolan, haha.

Ingen sovmorgon buhu. Vi ska vara i skolan i någon timme för det är gymnasiemässa. Alla nior typ kommer och kollar in olika skolor och ska se vilken skola och linje de vill gå i sen.

Jag gick upp kvart över åtta idag. Vill ju sova länge. Jag får sova länge i morgon.

Jag ska snart åka, för jag ska vara där inne ungefär vid tio. Och sedan stannar jag där till lite över elva. Angelica ska sjunga vid elva så vill kolla på henne.

 

Naopp, nu ska jag fixa till mig och sedan åker jag. Jag hör nog av mig senare.

 

Pösss.

Av Emma Hansson - 12 november 2010 22:23

Jag tänkte skriva lite om Yin och Yang. Hittade en bok här hemma om Astrologi. Boken heter " Astrologoi - en väg till inre harmoni2 och är skriven av " Anna Granberg". Jag hittade en sida om Yin och Yang då. Så jaa hehe. Om ni vill veta lite om de så kan ni läsa detta. (jag skriver av texten så ni vet" Höhö.

 

Boken ser ut såhär, och är tagen från google:  

 

 

- Yin och Yang -

 

Zodiaktecknens egenskaper och psykologiska kvaliteter bestäms delvis av de sju grundprinciperna, det vill säga de fyra elementen och de tre tillstånden, men också av polariteterna yin och yang.

Varannat tecken i zodiaken, men början i väduren, tillhör den maskulina yang-energin. De övriga sex tecknen, med början i Oxen, tillhör den feminina yin-energin. yang-tecknen kallas "positiva" och förknippas med aktivitet, intiativ och handling medan yin-tecknen kallas "negativa" och sammankopplas med passivitet, introspektion och lyrhördhet.

Det ligger ingen värdering i de båda begreppen. På samma sätt som magneten måste ha både en plus- och en minuspol för att fungera, behövs både yin- och yang-energin i personligheten för att skapa balans.

 

TecknenElementTillståndPolaritet
VädurenEldKardinalYang
OxenJordFastYin
TvillingarnaLuftFöränderligYang
KräftanVattenKardinalYin
LejonetEldFastYang
JungfrunJordFöränderligYin
VågenLuftKardinalYang
Skorpionen

Vatten

FastYin
SkyttenEldFöränderligYang
StenbockenJordKardinalYin
VattumannenLuftFastYang
FiskarnaVattenFöränderligYin

 

Yin-yangsymbolen representerar polaritet, det kosmiska, dudaliska systemet. Den ljusa färgen i cirkeln utgörs av Yang och den mörka motsvarars av yin. tillsammans bildar dessa motsatt riktade krafter en harmonisk helhet.

Presentation


Jag heter Emma Hansson och älskar att fota och redigera mina bilder.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Klocka

Kalmar


Ovido - Quiz & Flashcards